april 2017

Fusie Hasselt-Genk: njet!?

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

Tentoonstelling Halmaal X2O XL

 Vandaag zaterdag 29 april 2017 opent in Halmaal (Sint-Truiden) de kunsttentoonstelling H2O XL.

Radio 2 Tuindag

Op maandag 1 mei 2017 organiseert Radio 2 de traditionele Tuindag in het provinciaal domein in Bokrijk (Genk).

Tags:

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

  

Vandaag vrijdag 28 april 2017 is de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk.

Schoolbezoek Merlijn Tongeren

Op woensdag 26 april 2017 bracht gedeputeerde Ludwig Vandenhove een bezoek aan de basisschool van het GO! (Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap), Sacramentsstraat 70 in Tongeren.

 

Smart Grid Lab

Op dinsdag 25 april 2017 organiseerde  de vzw CleanTechPunt in Greenville (Centrum Zuid 1111 in Houthalen-Helchteren) een studiemoment rond Smart Grids. De beoogde doelgroep waren onder andere directies en leerkrachten (elektriciteit en andere studiegebieden gelinkt aan techniek en wetenschap) uit het technisch onderwijs.

Tags:

Dat kunnen wij niet aan!

Er zijn heel veel Hasselaren die naar Sint-Truiden willen verhuizen nu er al maar meer sprake is van een eventuele fusie met Genk. (1)

 

Zoveel extra inwoners kunnen wij in Sint-Truiden op korte termijn niet aan…

 

Adviezen eventuele sluiting moskee Beringen: Ludwig Vandenhove heeft gelijk!

Onvoorstelbaar! Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans, die heel Vlaanderen en de Turkse gemeenschap op stelten zet met de aankondiging van de eventuele sluiting van de Fatih-moskee in Beringen, volgt de eigen Vlaamse wetgeving niet”, zegt gedeputeerde van Confessionele en Niet-confessionele Geloofsgemeenschappen Ludwig Vandenhove.

 

Mountainbike(MTB-)park be-MINE

Op zaterdag 22 april 2017 werd in Beringen in de omgeving van het duikcentrum TODI de uitbreiding van het Mountainbikenetwerk West-Limburg officieel geopend.

 

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

28 april is Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk.
Met dit initiatief wil de Internationale Arbeidsorganisatie de nadruk leggen op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten.

 

Dag van de Aarde

Op zaterdag 22 april 2017 was het internationale Dag van de Aarde (‘Earth Day’).
Dit initiatief heeft als doelstelling de bevolking te laten nadenken over het consumentengedrag en de invloed ervan op de aarde.

 

Landinrichting De Wijers (eindelijk) goedgekeurd

De Vlaamse regering heeft op vrijdag 21 april 2017 de landinrichtingsprojecten ‘De Wijers - Roosterbeek Mangelbeek’, ‘De Wijers - Stiemerbeek Zusterkloosterbeek’ en ‘De Wijers beleven’ goedgekeurd.

 

2de SP.Arkling breakfast succes

Weer om en bij 200 aanwezigen op zondag 23 april 2017 bij de 2de editie van SP.Arkling breakfast van de sp.a-onderafdeling Sint-Truiden in Salons Norfolk (Alkerweg 60 in Sint-Truiden).

 

Pagina's