mei 2017

Dit verdien ik niet!

Waarom heb ik als burgemeester al die jaren tijd en energie gestoken in een goede organisatie van de stad Sint-Truiden?

 

Een goed gestructureerde en geleide gemeenteraad was daar de veruiterlijking van.
Met respect voor de verkozenen!

 

Onvoorstelbaar hoe dit op enkele jaren afgekalfd is.
Maandag 29 mei 2017 was het weer erg.

 

Neen, dit verdien ik niet.

 

Gifvrije sportterreinen

"We moeten zorgen dat er nog zo weinig mogelijk gebruik gemaakt wordt van pesticiden, die zeer slecht zijn voor de volksgezondheid.
Dit geldt zeker voor alle openbare domeinen", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de vzw Centrum Duurzaam Groen (Cedugro) Ludwig Vandenhove. 

 

Keurmerk tegen woninginbraak

De provincie Limburg wil een keurmerk invoeren tegen woninginbraak.

 

Dezelfde administratieve ondersteuning voor alle geloofsovertuigingen

"Alle geloofsovertuigingen hebben recht op dezelfde administratieve ondersteuning vanuit de Vlaamse overheid", zegt gedeputeerde van Confessionele en Niet-confessionele Geloofsgemeenschappen Ludwig Vandenhove.

 

Haspengouwse dartsvereniging 30 jaar

De Haspengouwse dartsvereniging vierde op zaterdag 27 mei 2017 de 30ste verjaardag in het parochiaal cultureel centrum, Sint-Martinusstraat 8 in Velm (Sint-Truiden). Het was meteen ook de kampioenenviering en de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen.

 

Gutmenschen

Uiteraard is wie denkt dat zijn idealen de enige zijn, een gevaarlijk heerschap en blijft die beter weg uit de politiek. Maar wie zijn idealen kwijt is, heeft er evenmin nog iets te zoeken.
Realisme is daarom vaak niets meer dan een ontgoocheld surrogaat voor mislukt idealisme.” – Ignaas Devisch, Belgisch professor in de filosofie, medische filosofie en ethiek (1)

 

Halmaal H2O XL

De tentoonstelling Halmaal H2O XL loopt nog tot en met 24 september 2017 in Halmaal (deelgemeente Sint-Truiden).

 

Nieuwe stap in Citizen Science in Limburg

Op dinsdag 23 mei 2017 werd een nieuwe belangrijke stap gezet in de Citizen Science (burgerwetenschap) en onderzoekseducatie in verband met klimaat, milieu en natuur in Limburg.

 

 

Nieuwsbrief nr. 22

Op dinsdag 23 mei 2017 werd digitale nieuwsbrief nr. 22 van Ludwig Vandenhove verstuurd.

 

Natuurgebied ‘De Molenbeemd’ in Membruggen (Riemst) heringericht

Op zondag 21 mei 2017 werd het heringerichte natuurgebied ‘De Molenbeemd’ in Membruggen (deelgemeente Riemst) officieel geopend.
Tegelijkertijd vond de viering plaats van de regionale natuurvereniging vzw Orchis, die 40 jaar bestaat en die instaat voor het beheer van het gebied.

 

Wielerpiste op het circuit van Zolder: privé moet meebetalen!

“Ik ben het volledig eens met wat partijgenoot en Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Moyaers vandaag verklaart in Het Belang van Limburg”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Natuurbeleefpad Rietland geopend

Gedeputeerde van Natuur Ludwig Vandenhove heeft op vrijdag 19 mei 2017 het Natuurbeleefpad Rietland in Opoeteren (Maaseik) feestelijk geopend.
 

 

Handboeken voor dierenasielen

Na het handboek voor de dierenasielbeheerders heeft de provincie Limburg, onder impuls van gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove, nu twee gebruiksvriendelijke handboekjes uitgegeven voor de (beginnende) vrijwilligers in de dierenasielen.

 

Pagina's