februari 2018

Natuurrapporten officieel voorgesteld

Op dinsdag 27 februari 2018 werden de gemeentelijke natuurrapporten officieel voorgesteld op het politieke debat ‘Kansen voor natuur in Limburg’ aan de Universiteit Hasselt (UHasselt).
Er was veel belangstelling.

 

Tags:

Luxe maatschappij

Wat is het rechtvaardigst? Enkel rekening houden met een klein groepje kamperende ouders, of rekening houden met ieders vrijheid én ook nog eens de sociale mix aanmoedigen?’ – Patrick Loobuyck, moraalfilosoof (1)

 

Een probleem van onze luxe maatschappij.
Er zijn zoveel kinderen overal ter wereld die niet kunnen (leren) lezen of schrijven.

 

Zelfs het Rekenhof geeft ons gelijk!

“Zelfs het Rekenhof geeft ons gelijk tegen de Vlaamse regering in over de afslanking van de provincies”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Hagehelden

Op maandag 26 februari 2018 was er een demo- en persproject rond het Fruitspoor in en rond de zaal Fabrik-Stoomstroopfabriek in Borgloon (Stationsstaat 54).

 

Tags:

Nieuwsbrief nr. 24

Op maandag 26 februai 2018 werd digitale nieuwsbrief nr. 24 van Ludwig Vandenhove verstuurd.

 

sp.a Sint-Truiden wil meer sociale woningen

“Daarom hebben wij meegestemd met de CD&V-Open Vld-meerderheid tijdens de gemeenteraad van maandag 19 februari 2018”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Natuurrapport voor elke gemeente

“Na de gemeentelijke klimaatrapporten, heeft het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) nu voor elke gemeente een natuurrapport opgesteld”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

‘De koers is van ons’ (1)

Zoals elk jaar waren we op zondag 25 februari 2018 met een ruime sp.a-delegatie op de eerste wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen in Brustem (Sint-Truiden) aanwezig. (2)

 

4de OPEN dartstornooi gedeputeerde Ludwig Vandenhove

Op zondag 25 maart 2018 organiseert de Haspengouwse Darts Vereniging voor de 8ste maal een tornooi op naam van Ludwig Vandenhove.
Het is voor de 4de maal het OPEN dartstornooi gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Limburgse contactdag natuuronderzoek

Op zaterdag 3 maart 2018 gaat voor de 27ste keer de Limburgse Koepel voor Natuurstudie  (LIKONA)-contactdag door op de Campus Diepenbeek van de Universiteit Hasselt (UHasselt), Campus Diepenbeek.

 

 

Tags:

Parkrangers moeten blijven

"De Parkrangers doen heel nuttig werk voor Limburg, zij moeten blijven", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de 3 Limburgse Regionale Landschappen (RL) Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Waterstand vijver op het domein Terbiest dramatisch gezakt

Deze week is het waterniveau van de vijver op het domein Terbiest serieus gezakt.
Buren alarmeerden gedeputeerde Ludwig Vandenhove, die vroeger voorzitter was van de Vriendenkring die het domein beheerde.

 

‘Sintruin begot, ich haan van oeg’

Rudi Festraerts schenkt in Deze Week (1) van woensdag 21 februari 2018 nog eens aandacht aan het Sint-Truidens volkslied.

 

Pagina's