mei 2013

Week van de biodiversiteit succes

“De Week van de Biodiversiteit in Haspengouw van 20 tot en met 26 mei 2013 (organisatie van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en Natuurpunt vzw) was een succes.”, zegt gedeputeerde en voorzitter van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV).

Tags:

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove verleent vergunning voor vliegactiviteiten Brustem tot 31 maart 2014

“Je moet consequent zijn, ook of misschien zeker  in de politiek.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de beslissing van de bestendige deputatie op donderdag 30 mei 2013 over de milieuvergunningsaanvraag BVBA LIMBURG REGIONAL AIRPORT voor vliegactiviteiten op de voormalige militaire basis in Brustem (Sint-Truiden).

 

Dag van het Park

De laatste zondag van mei is traditioneel de Dag van het Park (dit jaar zondag 26 mei 2013).

Prijzen Miss Fruit Belgium uitgereikt

Op woensdag  15 mei 2013 werden in taverne De Biechtstoel, Darisstraat 6 in Mechelen-Bovelingen (Heers) de prijzen uitgereikt aan de winnaressen van de 4de editie van de Miss Fruit-verkiezing.

 

"Echte oplossingen voor echte jobs"

"We moeten nu zorgen dat de toekomstplannen voor Limburg geen papieren intenties blijven. En hoe belangrijk het ook is om in politiek én bedrijfsleven op de lange termijn te denken, Ford Genk gaat helaas dicht op de korte termijn. ...

 

Kunnen we zo snel mogelijk overgaan naar echte oplossingen voor echte jobs?" 

 

Meryame Kitir in De Morgen, Opinie, Dochter van Ford, 28 mei 2013, p.18

Tags:

Comenicus-project

‘My life, Our  Life, You Lives’ is het derde Comenicus-project dat met de financiële steun van de Europese Unie (EU) de basisvaardigheden en -competenties  wil helpen bijbrengen, die nodig zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in het buitengewoon onderwijs.

Modern kattenpaviljoen in dierenasiel Sint-Truiden

“Dat is pas mooi.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“Een dossier opstarten als burgemeester en het kunnen afwerken als gedeputeerde.”

Rekening houden met dierenwelzijn wel degelijk mogelijk bij milieuvergunningen

“Het is wel degelijk mogelijk om bij het afleveren van milieuvergunningen rekening te houden met het aspect  dierenwelzijn binnen de vooropgestelde timing.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Tags:

Wat gaat er gebeuren met het domein ’t Speelhof in Sint-Truiden?

“Wij hopen op het beste, maar wij vrezen ervoor.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Op dit ogenblik is het compleet onduidelijk hoe de verzakkingen verder zullen evolueren.”

Tentoonstelling ‘Jaren gaan voorbij, maar zij werden niet oud, zoals wij die overleefden’

Op zaterdag 11 mei 2013 werd de tentoonstelling ‘Jaren gaan voorbij, maar zij werden niet oud, zoals wij die overleefden (They shall not grow old as we that are left grow old)’ officieel geopend in het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem, Diesterstraat 1 in Sint-Truiden.

 

Over Rik Torfs

“Ik wens professor doctor Rik Torfs van harte proficiat met zijn verkiezing tot rector van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL).”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Klimaatsubsidies voor scholen vanuit de provincie Limburg

Op dinsdag 14 mei 2013 ging gedeputeerde Ludwig Vandenhove langs in de basisschool Wonderwijs (GO! Basisschool van de Vlaamse Gemeenschap), Hameestraat 11 in Alken, waar de kinderen de ramen geïsoleerd hebben met tochtstrips.

Tags:

De neoliberale waanzin

"Nooit waren we zo vrij. Nooit hebben we ons zo machteloos gevoeld. ...
We mogen dat allemaal doen om de heel eenvoudige reden dat al die zaken geen enkel belang meer hebben - een dergelijke vrijheid berust op onverschilligheid."

 

Verhaege, P. (2012) De neoliberale waanzin. Flexibel, efficiënt en ... gestoord. VUBPRESS, p.39

Pagina's