augustus 2013

RivierPark Maasvallei verdubbelt troeven!

Op zondag 25 augustus 2013 werd het grensoverschrijdend landschapspark RivierPark Maasvallei (Nederland en België) officieel op gang geschoten met een groots openingsfeest aan de oever van de Maas in Rotem (Dilsen-Stokkem).

 

Tags:

Uit plaatsbezoeken leer je het meest!

In het natuurontwikkelingsgebied Kerkeweerd en Negenoord wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting.

 

Tags:

Wie handelt in wiens belangen?

“Ik vraag mij dat, samen met de sp.a-fractie in de Sint-Truidense gemeenteraad, inderdaad af rond het dossier van de handelszaken, die op Stayen gaan komen.”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Akkoord met Wouter Van Besien (Groen)!

“Ik ben het eens met Wouter Van Besien als hij stelt “Tweestrijd De Wever-Peeters is nep” (1)(2).”, aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

De interne staatshervorming en het personeelsbeleid van de provincie Limburg

Als gevolg van de interne staatshervorming binnen Vlaanderen mogen de provincies bepaalde taken niet meer uitvoeren en worden deze in de toekomst gedaan door Vlaanderen zelf en/of door gemeenten/steden.

Tags:

Cartoon: Muziek in de stad: ook ’s nachts?

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

Provincie Limburg Opleiding & Training (PLOT): jaarverslag 2012 is klaar.

Het jaarverslag van het PLOT is officieel voorgesteld in het Limburgs provinciehuis in Hasselt op donderdag 22 augustus 2013 door directeur Jacky Vastmans en bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

De zin van het leven

"Ik ben eigenlijk bijna gedwongen de zin van mijn bestaan te zoeken in mijn werk. Dat moet het dan maar zijn: zo goed en zo eerlijk mogelijk met mijn talent en persoonlijkheid doen wat ik denk te moeten doen, en hopen dat ik onderweg niet te veel brokken maak. Daar moet ik nog mee in het reine komen."

 

VANEGEREN, B. Rudi Vranckx: "De schoonheid van Umbrië doet de lelijkheid van oorlog vergeten". Humo, nr.3801, 09-07-2013, pp 36-43.

Tags:

Haspengouwse Plantenwerkgroep op dreef

“Tijdens de jaarlijkse Limburgse Koepel Natuur (LIKONA)–contactdag, die dit jaar doorging op zaterdag 19 januari 2013 in de gebouwen van de Universiteit Hasselt (UH), stelde ik vast dat Zuid–Limburg niet zover stond  ten opzichte van de rest van de provincie Limburg qua inventarisatie van plantensoorten.

Tags:

“Dierenpolitie is altijd belangrijk!”

Met de huidige problemen qua mishandeling van paarden (in Limburg) blijkt nog maar eens hoe belangrijk een dierenpolitie is.”, zegt gedeputeerde voor veiligheid Ludwig Vandenhove.

De nazirazzia van 25 mei 1943

‘De nazirazzia van 25 mei 1943’ is de titel van het meest recente boek van Roger Rutten (1).

 

Natuurgebied ’t Hasselterbroek: vergroting leefgebied boomkikker en grauwe klauwier

In natuurgebied ’t Hasselterbroek, vlakbij het Stamprooierbroek, op de grens van de gemeenten Bree en Kinrooi, is het begrotingsraster door de vzw Limburgs Landschap uitgebreid met 2,5 kilometer.

Tags:

Sil Janssen erelid Werkgroep Limburgse Natuurgidsen

De Werkgroep Limburgse Natuurgidsen heeft voor het eerst een erelid aangeduid.

Pagina's