maart 2012

Waar blijven de resultaten van ‘de audit’?

“Als sp.a vragen we dat de resultaten van ‘de audit’ van de subsidiereglementen voor jeugd- en sportinfrastructuur en voor buurthuizen en parochiezalen zo snel mogelijk zouden bekendgemaakt worden.
Het verenigingleven in Sint-Truiden kan dan weer maar eens vaststellen welk belang CD&V en Open VLD echt aan hen (‘het middenveld’) hechten.”, zeggen sp.a-schepen Filip Moers en sp.a-burgemeester Ludwig Vandenhove.

Evaluatie technopreventief advies

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, de stad Sint-Truiden en de gemeenten Gingelom en Nieuwerkerken doen al jaren heel wat inspanningen om hun bewoners aan te zetten om zelf een aantal maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van één of andere vorm van criminaliteit.

Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden

Morgen, zaterdag 31 maart 2012 vindt voor de 3e keer de verkiezing Miss Fruit Belgium & Ambassadrice Sint-Truiden plaats in de sporthal Jodenstraat te Sint-Truiden.

 

Uitspraak: "Waar blijven de daden?"

Nu staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maatschappelijke Integratie en Armoede-bestrijding Maggie De Block op zoek is naar een vestigingsplaats voor een bijkomend OPEN asielcentrum (een open terugkeercentrum) en naar nieuwe lokale opvanginitiatieven (LOI's) voor asielzoekers, vooral in zogeheten ‘witte’ gemeenten/steden, geven de meeste gemeenten en steden, met alle mogelijke argumenten, weer niet thuis.

‘Lokaal cultuurbeleid na de ommezwaai’

‘Lokaal cultuurbeleid na de ommezwaai. Middenveld en bestuur samen voor een sterk meerjarenplan.’, was de titel van een trefmoment voor lokale cultuurprofessionals, middenveld en beleidsmakers in het provinciehuis in Hasselt op donderdag 22 maart 2012.

Boom voor de slachtoffers van het Zwitserse busongeval

Op zondag 25 maart 2012 plantte de stad Sint-Truiden de jaarlijkse geboorteboom voor de borelingen van 2011.

Het weekend van mijn (wissel)beker(s)

Op vrijdag 23 maart 2012 werd de beker burgemeester Ludwig Vandenhove voor de Lentequiz van Middenschool 1 en het Koninklijk Atheneum van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap uitgereikt en op zondag 25 maart 2012 de wisselbeker Ludwig Vandenhove voor het dartsen.

Walk for Water

Op donderdag 22 maart 2012 - Wereldwaterdag - werd het schoolproject ‘Walk for Water’ van leefschool ‘De Villa’ en kleuterschool ’t Molenhofje’ van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap feestelijk afgesloten.

Koers, koers en nog eens koers.

De wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniores (voor de Beker van België) in Aalst van de Aalsterse Wielerclub op zondag 25 maart 2012 is goed verlopen.

Stadsbestuur Sint-Truiden plant geboorteboom 2011

Op zondag 25 maart 2012 werd door schepen van groen en leefmilieu Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove in het klein stadspark de geboorteboom 2011 geplant.

Uitspraak: "Belastingen"

De burger vindt belastingen tegenwoordig zo ‘een vies en vuil woord’ en wil blijkbaar niet inzien hoeveel zij/hij en wat zij/hij er zo vaak in ruil voor terugkrijgt.

In de huid van de burgemeester...

Studente Evelien Jammaers, die op donderdag 22 maart 2012 burgemeester Ludwig Vandenhove volgde in het kader van Zuiddag, maakte hierover een kort verslag.

Tweede editie Levensloop in Sint-Truiden officieel van start

Op dinsdag 20 maart 2012 werd op Stayen het officiële startschot gegeven van de tweede editie van Levensloop in Sint-Truiden.

Pagina's