januari 2017

Basisschool De Wonder-wijzer bespaart fors op energiefactuur

"Basisschool  De Wonder-wijzer in Zutendaal (Hoogstraat 41) geeft het goede voorbeeld qua energiebesparing", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

Avondje netwerken kost 37 000 euro

De kosten voor het netwerkmoment dat de stad Sint-Truiden organiseert op woensdag 1 februari 2017 in Sint-Martenkerk, Stapelstraat worden nu al geraamd op meer dan 36 000 euro!

Ludwig Vandenhove spreker op nieuwjaarsreceptie AC

De Algemene Centrale (AC) van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) heeft op vrijdag 28 januari 2017 de nieuwjaarsreceptie georganiseerd in World Pigeon Center (WPC), Industrielaan 30 in Hoeselt.
Katrijn Conjaerts (Groen), Raoul Hedebouw (PVDA) en Ludwig Vandenhove (sp.a) waren gastsprekers.

Provincie Limburg betrokken bij SAS-protocol

Op donderdag 26 januari 2017 is het gerechtsgebouw van Hasselt, Parklaan 25/3 het Seksuele Agressie Set (SAS)-protocol ondertekend tussen verschillende partijen.
De provincie Limburg ondersteunt dit protocol via een brochure.

Geld over de balk gooien

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Godverdomme

'Ik meen het godverdomme!' (1)

 

“Mensen die niet kijken op een krachtterm meer of minder, blijken net het eerlijkst te zijn.

 

Ik vind er veel van mijzelf in terug.”

Start herstel vijvercascade De Hoefaert

Op donderdag 26 januari 2017 werd de officiële start gegeven van de werken voor het herstel van de vijvercascade De Hoefaert (Kanaaldijkstraat z/n in Eigenbilzen).

Omgevingsvergunning: wat een (Vlaamse) vaudeville!

“De omgevingsvergunning is een mooi voorbeeld hoe in het actuele Vlaanderen wetgeving tot stand komt”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
“Onzekerheid over de begindatum, onvoldoende en slechte opleidingen voor personeel en democratische verkozenen, die er moeten mee omgaan en ingewikkelde procedures.”

Ludwig Vandenhove in De Vlaamse Jager

In het decembernummer van De Vlaamse Jager (jaargang 107 nr. 10, december 2016), het ledenblad van de Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV), staat gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove in het artikel “Jaarlijkse ledenvergadering van De Limburgse Jachtvereniging”.
 

Energie- en klimaatbeleid moeten sociaal zijn

“Vanaf dag 1 dat ik gedeputeerde van de provincie Limburg geworden ben, verantwoordelijk voor Leefmilieu en Klimaatbeleid, heb ik dat gezegd”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Een recente studie van Steunpunt Wonen bevestigt mijn stelling. (1)

INNOVATIEF

Naar aanleiding van Bouwinnovatie is er een speciale katern uitgegeven, die is verspreid samen met Het Belang Van Limburg van vrijdag 20 januari 2017.

Veel sp.a-nieuwjaarsrecepties

Er waren het afgelopen weekend heel wat sp.a-nieuwjaarsrecepties in de Limburgse partijafdelingen.

Vlaams niveau

“De spoorwegen en De Lijn op Vlaams niveau? Wat we zelf doen, doen we later.” – Bert Bultinck, hoofredacteur van Knack (1)

Pagina's