december 2012

Herdruk poëziebundel ‘Fructuarium’ van dichter Herman Rohaert

Op zaterdag 22 december 2012 werd de herdruk van de poëziebundel ‘Fructuarium’ -12 gedichten rond inheems fruit - van dichter Herman Rohaert officieel voorgesteld in Brouwerij Kerkom, Naamsesteenweg 469 (Sint-Truiden).

Sint-Truidense Dansclub bestaat 50 jaar

Op zaterdag 15 december 2012 vierde de Sint-Truidense Dansclub officieel haar 50-jarig bestaan in feestzaal ’t Fijn Genoegen, Tiensesteenweg 295, Sint-Truiden.

Eerste exemplaar nieuw ‘DÛBOEK 2010 - 2012’ voor Ludwig Vandenhove

Op vrijdag 14 december 2012 kreeg gedeputeerde Ludwig Vandenhove het eerste exemplaar van het nieuw ‘DÛBOEK 2010 -2012’ overhandigd.

Cartoon: Vrolijk kerstfeest!

Zalig kerstfeest voor u en allen, die u dierbaar zijn!

Bouw sporthal Veemarkt terug naar af?

Als de nieuwe meerderheid CD&V en Open VLD in Sint-Truiden verkondigen dat ze een sober beleid gaan voeren, ga ik er zeker van uit dat ze gezond (financieel) verstand gaan gebruiken.

Een missie

Politici spreken steeds maar over hun beroep, hun métier.

Ik behoor nog tot de generatie politici voor wie politiek een missie, een roeping (was) is.

Ik merk, of nog meer ik voel, elke dag het verschil tussen beide groepen.

Nieuwe milieuvergunning dancing Montini geweigerd

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Sint-Truiden heeft op vrijdag 21 december 2012 de vernieuwing van de milieuvergunningsaanvraag klasse 2 voor dancing Montini geweigerd.

Bosexploitatiewegen dankzij provincie Limburg

De provincie Limburg voorziet via ‘Limburg Sterk Merk (LSM)’ 2,4 miljoen EUR. om bosexploitatiewegen aan te leggen, om hout te kappen en om alzo de netto CO2- opname van de bossen op te drijven.
Ecologie, economie en toerisme gaan hier perfect hand in hand.

 

Laatste gouden bruiloft en laatste huwelijk

Hoeveel gouden bruiloften zou ik niet bezocht hebben en hoeveel huwelijken zou ik tijdens mijn bijna 18 jaar als burgemeester niet voltrokken hebben?
Op zondag 2 december 2012 was het zowel mijn laatste gouden bruiloft, als mijn laatste huwelijk.

 

‘Vergeet je wortels niet’

Met deze slagzin op een koelkastmagneet lanceerde Erfgoedcel Sint-Truiden drie jaar geleden het project erfgoedwandelingen.
Nu zijn al deze wandelingen gebundeld in een handig en vlot leesbaar boek met heel wat foto’s.

Unieke collectie kerststallen in museum ‘De Mindere’

Sedert begin december 2012 bevindt de unieke collectie kerststallen uit heel de wereld van professor doctor Jos Wilmots zich in het museum ‘De Mindere’, Capucienessenstraat 1 in Sint-Truiden.

Bedankt aan alle kandidaten!

Bedankt aan alle kandidaten van sp.a/Lijst Burgemeester op zondag 14 oktober 2012.

Cartoon: Kerstmarkt 2012

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Pagina's