februari 2014

2 nieuwe windturbines in Beringen

De Limburgse deputatie heeft op donderdag 27 februari 2014 op voorstel van gedeputeerde voor leefmilieu Ludwig Vandenhove de vergunning afgeleverd voor 2 windmolens op het industrieterrein Ravenshout in Beringen.

“Wij hebben maximaal rekening gehouden met de bemerkingen van het stadsbestuur. Bovendien vragen we aan de desbetreffende firma om de lokale bevolking/gemeenschap de kans te bieden om minimum voor 20% te participeren in het project.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het persbericht.

Tags:

Regionale Landschappen ook betrekken bij waterbeleid

“Ik wil de Regionale Landschappen meer betrekken bij het waterbeleid van de provincie Limburg.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Water –en modderbeheersing kunnen perfect hand in hand gaan met natuur –en natuurontwikkelingsprojecten.
Op mijn voorstel heeft de deputatie tijdens de vergadering van donderdag 20 februari 2014 beslist hiertoe al de nodige middelen te voorzien voor de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV).”

Hieronder vindt u het persbericht.

 

Tags:

Positief werkjaar 2013 voor vzw RLH

Het werkjaar 2013 is positief verlopen voor de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH).”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Energieke houtkanten in Bocholt

Op dinsdag 25 februari 2014 werd in Bocholt door landbouwers van agro|aanneming een demonstratie gegeven van het oogsten van energieke houtkanten.

“Voer SALK gewoon uit”

"We zullen pas applaudisseren als de komende vijf jaar het SALK-plan onverkort is uitgevoerd." – Johann Leten, gedelegeerd bestuurder VOKA-Kamer van Koophandel Limburg.

 

“Voer SALK gewoon uit”. Het Belang van Limburg, 26-02-2014, p. 23.

Interactief debat over plastiek afval

Op donderdag 20 februari 2014 vond in de rechtenfaculteit van de Universiteit Hasselt (UHasselt) een interactief debat over het plastiek afval  in onze samenleving.

Cartoon: Het geld kan niet op!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Jaaroverzicht 2013 Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) vzw

Op maandag 24 februari 2013 vond de Algemene Vergadering van RLH plaats in kasteelhoeve De Kerckhem, Grotestraat 209 in Nieuwerkerken onder voorzitterschap van gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Leegloop NMBS Limburg

“De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) moet eindelijk meer doen voor Limburg.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

“Dronevalley”

“Ik hoop dat dronevalley doorgaat.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “Maar dossiers aankondigen, die nog in de kinderschoenen staan, is daartoe niet de geschikte methode.

 

De groene tax shelter moet er komen!

“De groene tax shelter moet er komen.”, zeggen federaal volksvertegenwoordiger en burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven, klimaatambasssadeur Ignace Schops en gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Nieuwjaarfolder CD&V: bijna allemaal realisaties van sp.a!

“De nieuwjaarfolder van CD&V Sint-Truiden al gezien, die de laatste weken op de meeste plaatsen in Sint-Truiden in de brievenbus is gevallen?”, vragen sp.a-fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove zich af.

 

Awards Duurzaam Bouwen

Op maandag 17 februari 2014 reikten de Confederatie Bouw Limburg en Dubolimburg naar aanleiding van de jaarvergadering van de Confederatie Bouw Limburg in het provinciehuis, Universiteitslaan 1 te Hasselt, de Awards Duurzaam Bouwen uit.
 

Pagina's